OM OSS

Golightly er et klesmerke laget for at alle skal kunne føle seg vakre og elegante, uansett størrelse, alder eller høyde. Målet til designeren er å lage klær som passer alle de vakre kroppene som finnes i vårt langstrakte land. Ønsket er å bruke mest mulig naturlige stoffer i klærne og det jobbes kontinuerlig med passform og med design.  

Vi elsker å få tilbakemelding om at damer føler seg som en million når de går i klærne fra Golightly, det får oss til å ville jobbe hardere for å lage det kundene vil ha.

 

Navnet - Golightly

Holly Golightly er navnet til hovedpersonen i filmen Breakfast at Tiffanys fra 1961, en av de riktig store filmklassikerne, skrevet av Truman Capone i 1958.

Designeren elsker denne filmen ikke pga dens litt enkle story, men mer fordi kostymemakeren i filmen har klart å skape klassiske antrekk til hovedrolleinnehaveren som fremdeles i dag er like aktuelle, som aldri går av moten. Golightly står for evigvarende mote ifølge designeren. Kjøper du en kjole eller topp fra Elin, så skal denne være aktuell å ha i garderoben i mange år. 

Om designeren

Elin er en helt vanlig dame, med et stort behov og ønske for å skape det hun selv synes er vakkert. Har alltid vært glad i å tegne. Er på sitt lykkeligste når hun får oppleve å ha skapt noe hun selv elsker, som også kundene viser at de setter pris på.

Er trønder, og veldig glad i å profilere byen hun elsker -Trondheim, derfor står byen nevnt på alle hennes klær som opphavsby til hennes design.  

 

Produksjon - Arbeidsforhold

Våre produkter er produsert hos en kinesisk fabrikk, drevet av en kinesisk familie. I april 2023 besøkte vi fabrikken for å kvalitetssikre arbeidsforhold, materiale og produksjon.
Flere av fabrikkens arbeidere har jobbet hos denne fabrikken i over 20 år, da de trives godt. Noen opplevelser verdt å nevne er at varm middag blir servert til alle arbeidere daglig, de jobber gunstige arbeidstider under gode omstendigheter og har fri hver søndag, samt faste ferier. Vi hadde en positiv opplevelse, da vi fikk se menneskene bak produksjonen og fikk bekreftet at de har en fin arbeidshverdag med gode arbeidsvilkår.

 

Produksjon - Materiale og kvalitet

Alle stoffer og materialer som brukes i våre produkter er håndplukket i samråd med oss. Stoffer blir bestilt, farget, vasket og kvalitetssjekket før kjolene blir skapt. Alle sømmer sys med symaskin, og hver eneste knapp er sydd på for hånd. Kjolene blir gått over og kvalitetssikret før de sendes til Norge. 
Enkelte kjoler er et mye større stykke arbeid å produsere enn andre, som for eksempel Gold Dress. Her må tre ulike deler av kjolen farges på hver sin måte for så å bli satt sammen som et puslespill. Deretter sys omtrent 47 knapper på hver gold-kjole for hånd. 

 

Artikler

Scan Magazine
Golightly - A Norwegian fashion fairytale 
Trykk for å lese artikkelen HER

Adressa  
Har suksess som kjoledesignere
Trykk for å lese artikkelen HER